• Novo

Izvan tihoga planeta / C. S. Lewis

Svemirska trilogija, svezak I.

19,90 €
s PDV-om
Težina: 0.40 kg

Napisana u mračnim trenucima neposredno prije i tijekom Drugog svjetskog rata, Svemirska trilogija C. S. Lewisa, čiji prvi svezak nosi naziv Izvan tihoga planeta, stoji uz bok Kuga, Alberta Camusa i 1984., Georgea Orwella kao bezvremeni klasik koji oduševljava brojne naraštaje, koliko zbog same ljepote pripovijedanja toliko i zbog sržnih životnih pitanja kojima je prožeta.

Za središnju figuru ovog prvog sveska trilogije Izvan tihoga planeta, C. S. Lewis stvorio je možda najupečatljiviji lik svoje karijere, briljantnog i hrabrog filologa dr. Elwina Ransoma.

Dok je Ransom jedne ljetne večeri pješačio pustim područjem i tražio gdje će prenoćiti, otela su ga dvojica znanstvenika i odvela na crveni planet Malacandru (Mars) kao ljudsku žrtvu za izvanzemaljska bića koja tamo žive. Međutim, jednom kada se našao na Malacandri, Ransom je umaknuo svojim otmičarima i otisnuo se u pustolovinu od kozmičke važnosti, postavši stranac u zemlji koja je očaravajuća u svojoj različitosti od Zemlje i ujedno poučna u svojoj sličnosti s onim najboljim na Zemlji.

Ovu veličanstvenu i napetu trilogiju Izvan tihoga planeta, koja uključuje i nastavke Perelandra i Ta strašna snaga, mnogi uspoređuju s Tolkienovim remek-djelom Gospodar prstenova. Uspješno spajajući najbolje značajke fantasy i SF literature, Lewis je stvorio bezvremenu priču koja nas vodi u središte epske bitke između sila svjetlosti i sila tame.

„Uzbudljivo i vrlo privlačno (…) Čitao sam ovu priču u originalnom rukopisu i toliko me zaokupila da nisam mogao činiti ništa drugo dok je nisam završio.“ - J.R.R. Tolkien

9690076
978-953-235-847-6
Verbum
I. izdanje, Split
Tvrdi
2023.
13,5 x 20,5 cm; 200 str.