Stvoreni za sreću

Ključ za svrhovit život

Autori:

Fulton J. Sheen
12,95 €
s PDV-om
Težina: 0.20 kg

Svi želimo biti sretni, no ipak se čini da često sami uzrokujemo nesreću i sebi i drugima.

Čak i kada to nije slučaj, naše živote neizbježno sačinjavaju tuga i razočaranje. Postavlja se pitanje kako ćemo reagirati; hoćemo li biti cinični i pokušati, pod svaku cijenu, prigrabiti što više površnih i kratkotrajnih zadovoljstava ili ćemo priznati kako smo ipak stvoreni za nešto više?!

U ovomu izvrsnom djelu slavni Fulton Sheen tumači tajnu istinske sreće i koji su nužni koraci u njezinu postizanju. Na tomu putu itekako je važan autentičan duhovni život, a on podrazumijeva puno više od vršenja zapovijedi, čitanja Biblije ili nasljedovanja Isusa. Sheen objašnjava da kršćanstvo nije etički sustav, skup pravila ili dobrih uputa koje treba provesti u praksu. Kršćanstvo se prvenstveno sastoji u osobnomu odnosu s Isusom, a duhovni život podrazumijeva da budemo nanovo stvoreni i pridruženi novomu, višem životu – nadnaravnom životu milosti. To je put kojim možemo doći do istinske sreće i uspostaviti novu vrstu odnosa sa samim sobom i drugima – odnos djece Božje, po Isusu Kristu.

Savjeti i ideje, kao i jasni koraci i smjernice čine ovu knjigu korisnim suputnikom u propitivanju vlastitoga života kao i u potrazi za njegovim konačnim smislom.

„Knjiga Stvoreni za sreću uspijeva privući sve čitatelje. Nadbiskup Sheen upravo nenadmašno govori o tome što je najvažnije u životu. Ako želite svjetlo radosti u ovomu i u idućem životu, morate pročitati ovu knjigu!”

Terry Barber, autorica knjige How to Share Your Faith With Anyone

9690490
978-953-235-626-7
Verbum
Meki
2018.
13,5 x 20,5 cm; 183 str.