Mape značenja

Arhitektura vjerovanja

51,63 €
s PDV-om
Težina: 1.30 kg

Prije nego što je objavio svjetski bestseler 12 pravila za život koji ga je učinio planetarno poznatim intelektualcem, klinički psiholog Jordan Peterson više je od petnaest godina promišljao i stvarao svoje temeljno djelo Mape značenja, u kojem je na sustavan i originalan način postavio teorijske temelje za ideje koje su mu donijele svjetsku slavu.

Kako to da su ljudi različitih kultura i epoha stvarali posve slične mitove i priče? Što nam to govori o ljudskom umu, moralnosti, naravi i strukturi samoga svijeta? Knjiga Mape značenja istražuje i uvjerljivo argumentira poveznice između onoga što nam moderna neuropsihologija govori o ljudskom mozgu i onoga što nam od pamtivijeka poručuju drevni rituali, mitovi i religijske priče. Petersonova ambiciozna interdisciplinarna odiseja vodi tako čitatelja kroz bogatstvo arhaične i moderne misli, spajajući neuropsihologiju, kognitivnu znanost, književnost i jungovske pristupe mitologiji i narativu.

Čineći drevne spoznaje i značenje mitova dostupnima kritičkom modernom umu, ovo vrhunsko djelo bit će obogaćujuće za sve koje zanimaju temelji ljudskoga iskustva i mudrosti, a dragocjene nove uvide pružit će i mnogobrojnim poznavateljima misli Jordana Petersona.

Knjiga Jordana Petersona briljantno je proširenje našega razumijevanja ljudske motivacije… Peterson je napravio sintezu brojnih istraživanja i teza iz stručne literature, u rasponu od neuroznanosti do arheologije. Te spoznaje usklađuje sa spisima autora kao što su Jung, Nietzsche, Dostojevski i Solženjicin. Ova je knjiga prepuna brižnih detalja: refleksije, promišljenosti, pažljiva proučavanja, strastvene želje za razumijevanjem. Divno djelo.
Sheldon H. White, Sveučilište Harvard

Ova knjiga odražava piščevu duboku moralnost, ali i golemu erudiciju na mnoštvu različitih područja, od kliničke psihologije do Svetoga pisma, ima tu i puno osobne duhovne potrage i iskustava…
Montreal Gazette

9691085
978-953-235-758-5
Verbum
I. izdanje, Split
Tvrdi
2022.
16,5 x 23,5 cm; 640