YOUCAT - Biblija za mlade

S predgovorom pape Franje

Autori:

22,43 €
s PDV-om
Težina: 0.38 kg

Youcat – Katekizam za mlade postao je planetarno popularan, a sada je pod pokroviteljstvom pape Franje u istom nizu izdanja nastala i Biblija za mlade, prva službena katolička Biblija za mlade koja je u Verbumovom izdanju dostupna i na hrvatskom jeziku. Poseban predgovor Bibliji za mlade osobno je napisao papa Franjo, a izbor tekstova iz Biblije Staroga i Novoga zavjeta te komentari na te biblijske tekstove u već dobro poznatom i prepoznatljivom Youcat stilu, zajednički su rad tima međunarodno priznatih znanstvenika. U nastajanje Biblije uključeni su i sami mladi, tako da se u Bibliji nalaze i poticajna osobna iskustva i svjedočanstva mladih.

Duhovite i zabavne ilustracije stilom već poznate iz Youcat Katekizma prate i tekstove u Bibliji za mlade te tako na zanimljiv i mladima pristupačan način prenose glavne poruke, poticajno djelujući na njih i ohrabrujući ih na čitanje Biblije.

U svom izvanredno napisanom Predgovoru koji odiše neposrednošću i bliskošću, papa Franjo piše da držeći u rukama ovu Bibliju ne drži "samo komad književnosti" nego "knjigu koja je poput vatre"! Papa Franjo poziva mlade, baš kao što je to učinio i Benedikt XVI. u svom poticajnom predgovoru Youcat - Katekizma za mlade, da intenzivno, svakodnevno čitaju Bibliju za mlade, da raspravljaju o njoj u skupinama te da žive po njoj.

9693430
978-953-235-487-4
Verbum
Tvrdi
2016.
15 x 23; 432 str.