Nasljeduj Krista

Autori:

Toma Kempenac
16,90 €
s PDV-om
Težina: 0.35 kg

Današnji svijet obiluje ponudama raznolikih vrednota, ideja i stilova života. U takvoj situaciji teško je čovjeku naći pravi put. Dokazuju to toliki koji su, u nedostatku orijentacije i smisla života, posegli za drogom, alkoholom ili nekim drugim nadomjestkom stvarnosti.

Čovjek današnjice treba uzore, orijentire po kojima se može ravnati i koje može slijediti: "A Crkva vjeruje da Krist, koji je za sve umro i uskrsnuo, po svojem Duhu pruža čovjeku svjetlo i snagu da može odgovoriti svom vrhovnom pozivu " (Gaudium et spes, 10). Isus Krist, pravi Bog i pravi čovjek, istinski je orijentir ljudskog života: on nije samo uzor i primjer života, već on sam jest "Put, Istina i Život" (Iv 14,6). Nasljedovati Krista, koji je došao "da život imaju" (Iv 10,10), program je zdravog kršćanskog života.

Knjiga Nasljeduj Krista kapitalni je dokument kršćanske duhovnosti jednoga vremena, čiji značaj prelazi okvire tog vremena te nudi aktualnu poruku i današnjem, u mnogo čemu rastresenom čovjeku. Po nasljedovanju Isusova života, po prijateljevanju s njime, dolazimo u blizinu Božju koja rasvjetljuje tmine naših srdaca.

Josip Bozanić iz Proslova

9890310
978-953-7448-37-0
Naklada sv. Antuna
V. izdanje, Zagreb
Tvrdi
2019.
13 x 20 cm; 254 str.