Uvod u fundamentalnu teologiju

Autori:

Rino Fisichella
12,00 €
s PDV-om
Težina: 0.21 kg

„Fundamentalna teologija, koja je nakon Drugoga vatikanskog koncila u mnogim središtima teološkog studija bila svedena na jednostavan i površan 'uvod', posljednjih je godina imala takav razvoj da i sama potrebuje 'uvod'. Prestaje tako služnička dimenzija, koja se činila obvezatnom s obzirom na dogmatiku i ponovno s punim svojstvom ulazi u teološku znanost kao disciplina s vlastitim identitetom i vlastitom metodom. Parafrazirajući Heideggera, moglo bi se reći da se fundamentalna teologija postavlja 'stražaricom' teologije.

Ona je budna za ono što se pojavljuje u nutarnjoj teološkoj dinamici te je istodobno pozorna za ono što se  potvrđuje poviješću. Iako s 'plašljivim mislima' i s 'nestalnim namislima', ovaj uvod želio bi naglasiti važnost razumijevanja vjere za vjerničko življenje i nemogućnost potrebe njezinog odgađanja“, piše autor ove knjige, biskup i poznati teolog, prvi predsjednik Papinskoga vijeća za promicanje nove evangelizacije.

Knjiga je, u prvome redu, namijenjena studentima teologije, ali će veliku korist u njoj naći svatko koga zanima istinska teološka misao.

9291000
978-953-11-0826-3
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Meki
2015.
14 x 20 cm; 152 str.
Priručnici
Teologija