Pođi za mnom

Susret s Isusom Kristom u križnom putu

6,50 €
s PDV-om
Težina: 0.09 kg

Ovaj križni put Tomislava Ivančića nastoji čitatelja usmjeriti na evanđeoske vizije naših svagdanjih križeva.

Te vizije je nemoguće adekvatno riječima izreći. One su sjaj nekog drugog, nadnaravnog svjetla. Kako je istaknuo sam autor, riječi ove knjižice zato zvuče paradoksalno i često su mucanje umjesto govora. Uvjereni smo da će ih čitalac ispravno shvatiti, jer je to želja i nada priređivača knjižice.

"Prihvaćanje križeva nije bijeg od životne zauzetosti. Naprotiv! Onim patnicima kojima je oduzeta i posljednja mogućnost da rade, ono daje nutarnje energije za novog čovjeka i novi svijet. One koji bi najradije pobjegli od životnih problema, borbi i stvaranja, on vraća na vjernost življenja do zadnjih mogućnosti za zemlju i čovjeka", piše autor.

Navedeni križni put može se moliti na razne načine - može se odjednom pročitati sve. Može se i tako da svaki dan čitatelj upije u sebe po jednu postaju. Može se nekoliko postaja uzeti odjednom, a druge pustiti za drugi dan. Može se jednu postaju nekoliko dana meditirati i upijati u život.

"Svaka od postaja uvodi te u sve dublju prisutnost Isusa Krista. Svaka postaja vodi k Isusu Kristu", zaključuje Tomislav Ivančić.

9100858
978-953-11-1821-7
XIV. izdanje, Zagreb
Meki
2023.
Izvan nizova
Duhovnost, Molitva