Našli smo milosrđe

Tajna božanskoga milosrđa
90,00 kn
s PDV-om

Nedjelju nakon Uskrsa - Bijelu nedjelju - papa Ivan Pavao II. proglasio je nedjeljom milosrđa. Njegova je nakana obilježena viđenjima sv. Faustine Kowalske i ta viđenja imaju značajnu ulogu u većini poglavlje knjige bečkoga nadbiskupa kardinala Christopha Schönborna koja će sasvim sigurno na najbolji način čitatelju otkriti i poruku toga blagdana i dubinu božanskoga milosrđa uopće.
Autor je, naime, u katehezama o božanskome milosrđu, koje su u skraćenom i prerađenom obliku prikazane u devet poglavlja ove knjige, prihvatio poticaj Ivana Pavla II. da poruku o milosrdnoj Božjoj ljubavi, koju je u Łagiewniki naviještala sestra Faustina Kowalska, prime svi ljudi na zemlji i da ona ispuni njihova srca nadom.
Čitatelj se u ovoj knjizi može ponajprije pouzdano informirati, ali potom i meditirati nad tajnom božanskoga milosrđa, kako se ona otkriva u Starome zavjetu, u Isusovu navještaju, u iskustvu svetoga Pavla, a zatim, kako poimati božansko milosrđe u vezi sa sakramentom ispovijedi, saznati što su tradicionalno poznata djela milosrđa i kako ona danas pomažu kršćanima postati motorom milosrđa u svijetu.
9231850
978-953-11-0565-1
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Meki
2010.
11 x 20 cm, 172 str.
Metanoja
Duhovnost