Mudrosne i poetske knjige

Uvod u knjige Staroga zavjeta 3. 

Autori:

Anto Popović
160,00 kn
s PDV-om

Ova knjiga predstavlja treći svezak u planiranome nizu od ukupno četiri knjige Uvoda u knjige Staroga zavjeta istog autora.

Ovaj svezak obrađuje sedam starozavjetnih mudrosnih i poetskih knjiga onim redoslijedom kojim ih donose suvremena katolička izdanja Biblije. Svaka od ovih sedam knjiga obrađena je u zasebnom poglavlju: Knjiga o Jobu (drugo poglavlje), Knjiga Psalama (treće poglavlje), Knjiga Izreka (četvrto poglavlje) Knjiga Propovjednikova (peto poglavlje) Pjesma nad pjesmama (šesto poglavlje), Knjiga Mudrosti (sedmo poglavlje) i Knjiga Sirahova (osmo poglavlje).

U ovome svesku nalaze se još tri poglavlja koja obrađuju sljedeće teme: Općenito o biblijskoj mudrosti (prvo poglavlje), Personificirana, poosobljena Mudrost (deveto poglavlje) te Mudrosna književnost u Egiptu i u Mezopotamiji (deseto poglavlje).

U knjizi se nalazi i jedan ekskurs s naslovom Poetski jezik i književne vrste psalama.

Pisac se služio najrelevantnijom i najsuvremenijom literaturom u priređivanju ove knjige, ali sadrži i izvorne elemente koji su utkani u prikaz pojedinih mudrosnih i poetskih knjiga.

9010850
978-953-11-1228-4
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Meki
2020.
17 x 24 cm; 520 str.
Biblica
Teologija

Možda će Vam se i ovo svidjeti