Starozavjetni proroci

Autori:

Božo Lujić
20,00 €
s PDV-om
Težina: 0.98 kg

Ovo je treće prerađeno i prošireno izdanje knjige istoga naslova koje je u Kršćanskoj sadašnjosti Božo Lujić objavio 2004. godine. Ova je knjiga, prema sudu hrvatskih bibličara, najeminentniji govor o starozavjetnim prorocima, a osim poznatih i općeprihvaćenih znanstvenih polazišta, nudi i neke nove, izvorne poglede na problematiku.

Radi se o sustavnome i temeljitome znanstvenom teološkom djelu koje je napisano jasno i pregledno, a u kojem je autor bio pred teškim zadatkom da dvadesetak starozavjetnih proroka ne prikaže shematski, stereotipno i šablonski. Budući da je u tome poslu uspio na izvrstan način, ova knjiga predstavlja izvanredno uspjelo biblijsko udžbeničko djelo u kojem je na najvrsniji način donesena sinteza likova i tematike. Gdje je bilo potrebno, autor je analizirao, uspoređivao, suprotstavljao, produbljivao i sažimao kako bi jasno i vjerno prenio poruku izabranoga proroka.

Božo Lujić u Kršćanskoj je sadašnjosti do sada objavio niz knjiga uglavnom biblijske tematike. Bio je profesor biblijskih znanosti na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu.

9290742
978-953-11-0935-2
Kršćanska sadašnjost
III. prerađeno i prošireno izdanje, Zagreb
Meki
2015.
17 x 24 cm; 575 str.
Priručnici

Možda će Vam se i ovo svidjeti