Pozvani na radost

Ohrabrenje za svećeništvo

Autori:

George Augustin
23,00 €
s PDV-om
Težina: 0.52 kg

"Ova knjiga o svećeništvu odudara od sličnih knjiga ove tematike budući da u tima prevladava neka vrsta jadikovanja", piše u uvodu knjige kardinal Walter Kasper i nastavlja: "Doista, pogled na broj svećeničkog podmlatka, na stres koji proživljavaju mnogi svećenici u svojoj službi, kao i izvješća o žalosnim skandalima teško mogu izazvati radost. Rasprave posljednjih desetljeća unijele su osporavanje i nesigurnost u život mnogih svećenika, a mnoge su odvratile od toga da izaberu to zvanje.

George Augustin zna o čemu piše. Kao mlad svećenik bio je tri godine misionar među urođenicima u sjevernoj Indiji te do danas djeluje u župnom pastoralu u Stuttgartu i već petnaest godina kao dušobrižnik svećenika biskupije Rottenburg-Stuttgart. Kao profesor fundamentalne teologije i dogmatike na Visokoj filozofsko-teološkoj školi u Vallendaru posvećuje se obrazovanju svećenika, a istodobno na mnogim mjestima drži duhovne vježbe i predavanja za svećenike. Tako knjiga povezuje oboje: bogato iskustvo i temeljito teološko promišljanje."

Kardinal Kasper još navodi da se autor ne zadovoljava površnim i ne nudi otrcane i uobičajene recepte. On prodire do bitnoga i naznačuje dublju dimenziju radosti u svećeničkom služenju, a poruku te radosti svećenik smije prenositi i njome zračiti. Autor iskopava zakopano i uvelike zaboravljeno blago i iznova ga osvjetljava. Knjiga zrači oduševljenjem i želi izazvati novo oduševljenje. Napisana u Svećeničkoj godini bila joj je značajni prinos, a i danas zrači svježinom i ponovnim poletom.

9291020
978-953-11-0986-4
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Meki
2016.
17 x 24 cm; 247 str.
Priručnici
Teologija

Možda će Vam se i ovo svidjeti