Pretraži u novostima

Čitaj i rasti u vjeri: Prigodna knjiga kao dar za prvu pričest i krizmu

- Kategorija : Novosti

Prva sveta pričest i krizma sakramenti su kršćanske inicijacije prije kojih se mladi vjernici duhovno pripremaju sa svojim vjeroučiteljima i župnicima usvajajući znanja i razmatrajući taj važan korak svojega vjerskog života. Ti su događaji važni cijeloj obitelji pa se, uz pripremu za obilježavanje sakramenata, razmišlja i o darivanju. Kao odmak od površnosti, materijalizma, luksuznih darova koji mladima mogu poslati i pogrešnu poruku, dobar dar može biti Biblija ili prigodna knjiga.

Knjiga može nadahnuti, ohrabriti, obrazovati mladog čitatelja na putu vjere, postati utočište kojemu će se rado vraćati. Iz velikog izbora prigodnih izdanja, ove godine, uz akciju Čitaj i rasti u vjeri koja u knjižarama i web knjižari Kršćanske sadašnjosti traje od 15. travnja do 31. svibnja (20 %  50 %), preporučujemo nekoliko knjiga koje će mladim vjernicima biti upravo to, poticaj i nadahnuće.

Preporuka izdanja za krizmanike

Stoga, hrabro u potragu za Bogom! Ne muči se tražeći ga među oblacima na nebu niti u senzacionalnim događajima religioznog marketinga. Traži ga tamo gdje je on izabrao biti pronađen. On zna što je u tvojemu srcu. On je uz tebe. On je izabrao to mjesto. Tu ga traži i otkrit ćeš da je on već pronašao tebe.

Evanđelja u trapericama, Roberto Seregni

Među naslovima Kršćanske sadašnjosti potražite prikladan dar za svoje krizmanike – neka im bude pratitelj i pomoć da rastu u vjeri i čuvaju uspomene na sveti trenutak susreta s euharistijskim Isusom.

Važno je, prije svega, istaknuti Bibliju kao prigodan dar krizmanicima. Već je godinama među najtraženijima kada je riječ o prigodnim izdanjima za krizmanike i mlade školske dobi općenito Ilustrirana Biblija mladih.

Na prigodnom popustu do kraja svibnja su dva prigodna izdanja Biblije u šarenom uvezu – s posrebrenim stranicama i običnima – posebno prikladna upravo za mlade.