Nova Kristova zapovijed. Jesmo li je zaboravili?

Podloga novoj evangelizaciji

Autori:

Živan Sikirić
8,00 €
s PDV-om
Težina: 0.16 kg

Živan Sikirić (1927.) Hvaranin je, pravnik i angažirani vjernik kojega je još papa Pavao VI., na prijedlog tadašnjega splitskog nadbiskupa Frane Franića, imenovao vitezom komendatorom reda svetog pape Silvestra.

Ova knjiga nastala je kao svjedočanstvo jednog zauzetog kršćanskog laika, posebice iz osjećaja nužnosti govorenja (pisanja) o temeljnoj Kristovoj zapovijedi ljubavi jer, kako i sam u uvodu navodi, „šutnja o ovom problemu bila bi, za ovoga autora, grijeh i pomanjkanje osjećaja ljubavi za Crkvu“.

U knjizi su donesena uvjerljiva i dojmljiva promišljanja koja se u konačnici tiču same srži evanđeoske objave koja se može sažeti u sintagmu – Bog je ljubav. Knjiga je posvećena papi Franji, a razlog tomu su zasigurno nada i očekivanja koje Franjo pobuđuje u vjernicima svojim stilom vršenja papinske službe i glavnim naglascima u svojim izjavama, nagovorima i propovijedima.

Autor u knjizi vrlo uvjerljivo izlaže novu zapovijed ljubavi kao nužni i nezaobilazni uvjet nove evangelizacije pri čemu „što“ nove evangelizacije nije puko „što“, nego „tko“, dakle, osoba Isusa Krista, a „kako“ nove evangelizacije nije puko „kako“, nego samo evanđeosko obraćenje na kojemu treba inzistirati i čiji duh treba prožeti cijelu crkvenu zajednicu. Pritom on na vidjelo iznosi paradoks evanđeoske vjere iz koje se rađa i živi Crkva kao oruđe i znak Božjega kraljevstva u svijetu.

Autor je uvjeren da uspjeh nove evangelizacije ovisi o evanđeoskom obraćenju na novu zapovijed ljubavi, dotično na obnovu poslušnosti i vjernosti Isusu.

9103140
978-953-11-0978-9
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Meki
2016.
11 x 20; 124 str.
Izvan nizova

Možda će Vam se i ovo svidjeti