Ti si moj anđeo

Autori:

Anselm Grün
80,00 kn
s PDV-om
Rasprodano

Često nekoj osobi znamo reći: „Ti si moj anđeo“. To roditelji kažu svojoj djeci, muž ženi i obrnuto, prijatelj prijatelju ili to kažemo neznancu koji nam u jednom
trenutku pokaže kakvu osobitu pažnju i ljubav. Kad tako govorimo, ne mislimo to samo simbolički. Mi jedni drugima zaista možemo postati anđeli.

Anđeli su – kako nas uči katolička dogmatika – stvorena duhovna bića i osobne sile. Kao stvorena duhovna bića možemo ih i doživjeti. Anđeli su uvijek glasnici Božji. To mogu biti osobe koje nam se obraćaju u nekom određenom trenutku našega života. To mogu biti unutarnji poticaji ili snovi koji nas upozoravanju na nešto. Anđeli mogu biti i iskustva koja doživljavamo, a ne možemo ih pobliže opisati.

„Kad dogmatika naučava da su anđeli osobne sile, tada to znači da oni štite moju osobnost. No oni nisu osobe koje bismo mogli pojedinačno izdvojiti. U ezoteriji se želi upoznati upravo svoga anđela, nazivati ga imenom. To nije u skladu s biblijskom tradicijom ni s teologijom anđela kakvu je razvila kršćanska tradicija“, kaže u uvodu ove svoje nove knjige o anđelima poznati benediktinac, pisac brojnih duhovnih uspješnica od kojih je zasigurno jedna i knjiga Ti si moj anđeo koja čitatelju približava te nebeske glasnike koji ljudima daruju nadu i optimizam.

9232040
978-953-11-0884-3
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Tvrdi
2015.
12 x 22,5; 118 str.
Metanoja