Kana, kršćanska obiteljska revija, rujan 2023.

Autori:

2,00 €
s PDV-om
Težina: 100.00 kg

Nakon ljetne stanke s našim našim autorima razmišljamo o rujanskim odlukama, društvenim aktualnostima poput zakona o neradnoj nedjelji, zakona o hrvatskom jeziku, migracijama, izazovu transhumanizma, nogometu i njegovim navijačima, o crkvenim događanjima, zdravim ili ranjenim religioznostima te raznim drugim zanimljivim sadržajima u našim uobičajenim rubrikama koji će vas sigurno zaokupiti i nadahnuti. 

Izdvojena tema je Vjera i istina u  svijetu „post-istine“, o čemu piše Krešimir Cerovac u kolumni Izazov trenutka. „Post-istina“ označuje pojam koji se odnosi ili označuje okolnosti u kojima objektivne činjenice imaju manju važnost i manje utjecaja na oblikovanje javnog mnijenja od oslanjanja na osjećaje i osobno uvjeravanje; enciklike Fides et ratio i Veritatis Splendor pružaju duboke uvide u to kako se nositi s izazovima ere post-istine.

U ovom broju Kane još pročitajte:

O ozračju pred početak Biskupske sinode piše Aldo Sinković. Kriza je zahvatila Crkvu, o čemu nema dvojbe. Ipak, papa Franjo želi raspravama o sinodalnosti potaknuti prijeko potrebnu obnovu i promjene unutar Katoličke Crkve i šire.

Josip Grbac u Pitanju sadašnjeg trenutka pod naslovom Dan odmora i hrvatski egzodus tematizira nedavni zakon kojim je na neki način regulirano radno vrijeme za većinu zaposlenih ljudi, čiju je ocjenu ustavnosti zatražila Hrvatska udruga poslodavaca. Pitanje je, međutim, treba li profit biti glavna nit vodilja zakona ili možda ipak sam čovjek i njegove potrebe.

Prigodom izlaska njegove najnovije knjige, u ovom broju možete pročitati intervju s vlč. Odilonom. „Unatoč 'sramežljivosti' dobra, ono je uvijek pobjednik“, rekao je vlč. Odilon, koji ovu ideju razvija u knjizi Poraz ljudskosti u kojoj govori crkvenom nauku u epohi nuklearnog oružja.

O rezultatima najnovije knjige Promjene vrijednosnog sustava u demokratskoj Hrvatskoj razgovarali smo s izv. prof. dr. sc. Silvijom Migles. Vrijednosna slika Hrvatske se mijenja, nažalost, u nekim dijelovima i pod negativnim vidom, što upućuje na ozbiljnost situacije.

Ove i brojne druge zanimljive članke potražite u rujanskoj Kani.

1004588
0353-2828
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Klamano
2023.
20,8 x 27,5 cm; 68 str.
Časopisi