Teološki alati

Postmoderni kritički augustinizam Johna Milbanka

(niz: Filozofija, sv. 2)

Autori:

Boris Gunjević
130,00 kn
s PDV-om

Knjiga Teološki alati. Postmoderni kritički augustinizam Johna Milbanka uvodi nas u djelo jednog od najoriginalnijih teologa i filozofa na početku dvadesetprvog stoljeća. Riječ je o knjizi koja donosi pregled i kritički osvrt na više od dvadeset godina Milbankova osebujnog teološko-filozofskog opusa, koji mnogi u Europi drže pravim osvježenjem na teološkoj svjetskoj sceni.

Autor u knjizi donosi teološko-filozofsku demontažu postmodernizma kao ideologije i kao kulturnog idioma. U toj demontaži i dekonstrukciji postmodernizma kršćanska pripovijest suprotstavljena je postmodernom nihilizmu. Ili, kako je to Milbank primijetio ustvrdivši da nam ostaje jednostavno pitanje na koje moramo naći prikladan odgovor: Teologija ili nihilizam, Krist ili ništavilo? Ova knjiga odgovor je na provokativnu Milbankovu dvojbu.

Dr. Boris Gunjević je predavač docent u trajnom zvanju i ravnatelj studija na Evangeličkom luteranskom koledžu Westfield House u Cambridgeu. Osim službe svećenika u Evangeličkoj luteranskoj crkvi Engleske, Gunjević je trenutačno na poslijedoktorskom studiju Sveučilišta Cambridge na Fakultetu za srednjovjekovnu i modernu književnost i bavi se interdisciplinarnim istraživanjem odnosa i granica diskursa književnosti, filozofije i teologije, te njihovog utjecaja na suvremenu političku praksu. Autor je nekoliko knjiga, a neke od njih prevedene su na desetak svjetskih jezika. 

9090490
978-953-11-1230-7
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Meki
2021.
13 x 20 cm; 448 str.
Eseji
Teologija