Pretraži u novostima

Benediktinac Anselm Grün kod pape Franje

- Kategorija : Novosti

Papa Franjo u ponedjeljak 4. ožujka primio je u privatnu audijenciju oca Anselma Grüna, benediktinca i autora bestselera, prenosi IKA.


foto: Glas Koncila

Za domradio.de Grün je izvijestio kako mu je Papa zahvalio „što svojim knjigama pomaže ljudima“, što je vrlo važno za ljude, ali i za Crkvu, te mu je poručio: „Ti si monah koji se ne boji“.

Susret s Papom Grün duguje paru s jednoga od svojih tečajeva. Ideja im je bila obradovati ga te su odlučili napisati pismo Vatikanu. Poziv elektroničkom poštom u kojemu je stajalo: „Srdačno ste pozvani u ponedjeljak u osam sati“ najavio je „vrlo uzbudljivo“ iskustvo audijencije kod Pape. Švicarska garda dopratila ga je do Apostolske palače gdje je u velikoj dvorani čekao svoj red. Papa Franjo u svojoj ga je privatnoj knjižnici pozdravio stiskom ruke, a Grün prenosi kako ga je dočekao na nogama, ustao je, iako je očito s ustajanjem imao problema. Glas mu nije bio snažan kao inače, „ali bio je mentalno vrlo prisutan i također vrlo prijateljski raspoložen“.

Papa Franjo potaknuo ga je da nastavi sa svojim radom te da se nastavi „pitati kakvu poruku ljudi danas trebaju“. Osjetio je Papa da redovnik pruža ljudima hrabrost, a sam je Grün zaključio da njegove knjige „odišu povjerenjem, a ne strahom“.

Anselm Grün (79) teolog je i ekonom benediktinske opatije Münsterschwarzach u blizini Würzburga. Autor je više od 300 knjiga u kojima se prvenstveno bavi duhovnošću i životom.

Izdanja jednog od najčitanijih kršćanskih autora današnjice, poput Što dolazi nakon smrti?, Od Ja do Ti, Živi što jesi, 50 anđela za dušu, Godina ispunjena srećom, Blaga slova – dobre riječi za cijeli život, Knjiga odgovora Anselma Grüna, Mali princ za male i velike te džepnih seminara Otkrij sveto u sebi i Ne propusti živjeti svoj život, potražite upravo u knjižarama i u web knjižari Kršćanske sadašnjosti, a neke od njih i u obliku eKnjige: Anselm Grün (ks.hr).

Podjeli sadržaj