Pretraži u novostima

Ideja za božićni dar: Mali rokovnik za 2021. i knjiga koja otkriva moć tišine!

- Kategorija : Novosti

Potrebno je odvojiti vrijeme za ono što je vrijedno i važno u životu – tišina je svakako jedna od tih stvari, iako mnogima zasigurno neće prvo pasti na pamet. Čini se da za tišinom i šutnjom čezne samo mali broj ljudi. Za mnoge tišina znači mirovanje ili (samo)izolaciju. Ipak, tišina je već stoljećima nezamjenjivi dio samostanskog načina života kod benediktinaca. I to ne bez razloga.

Mali redovnik - komplet

Autor Zacharias Heyes objašnjava i zašto. Njegov mali redovnik primjećuje zašto je tišina dragocjena, unatoč početnim poteškoćama. Zabavne epizode malog redovnika Zacharias je satkao u knjigu Mali redovnik i pitanje tišine, poprativši ih oštroumnim tekstovima u kojima, između ostalog, tumači benediktinsku tradiciju i kako je ona danas življena u samostanu. Heyes pritom iskreno i otvoreno iznosi i svoja iskustva (npr. kako se jednom naljutio na gosta samostana koji se tužio na Crkvu), a završava savjetima i vježbama kojima je cilj pomoći čitatelju da se vrati u svoje središte, otkrije tišinu (i shvati zašto ona nije dosadna).

Ova topla knjiga prepuna humora koja pričama, mnogim praktičnim vježbama i poticajima na razmišljanje zasigurno će donijeti mir u život čitatelja, a možda i ponukati na tišinu koja može biti itekako plodonosna. Knjigu nadopunjava Mali rokovnik za 2021. s prigodnim citatom na početku svakog pojedinog mjeseca te s popisom liturgijskih svetkovina i blagdana, spomendana hrvatskih svetaca i blaženika te državnim praznicima i neradnim danima u Republici Hrvatskoj.

Za sve one koji u ovo vrijeme došašća razmišljaju i o darivanju, dobra ideja za darivanje u duhu vjere može biti upravo ovaj komplet, ili pak zasebno izdanje, a potražiti ih možete ovdje.

Za narudžbe više primjeraka, nudimo popust:

●       10 kom. i više – 15%
●       50 kom. i više – 20%
●       100 kom. i više – 25%

Kako naručiti?

Spremate li se u šetnju knjižarama, KS ćete pronaći na ovim adresama:

Zagreb: Kaptol 1 i Kaptol 29
Split: Kralja Zvonimira 16
Zadar: Poljana Natka Nodila 7
Osijek: Trg slobode bb
Karlovac: Radićeva 4
Marija Bistrica: Trg Ivana Pavla II. 32

Svima koji i nadalje žele kupovati naša izdanja iz udobnosti i sigurnosti vlastitoga doma, osiguravamo mogućnost narudžbe i kupnje i na sljedeće načine:

1. u web knjižari Kršćanske sadašnjosti: www.ks.hr

2. telefonom: 01 / 63 49 030;  01 / 63 49 031
Nazvati možete od ponedjeljka do petka 8 – 16 sati.

3. e-mailom: ks-prodaja@ks.hr

Mali rokovnik 2021. - Mali redovnik

Podijeli sadržaj