Pretraži u novostima

KS-ova knjiga mjeseca

- Kategorija : Novosti

„Dobro poslušajte: mužu i ženo, posvađali ste se? Djeco, posvađali ste se s roditeljima? Jako ste se posvađali? To nije dobro, ali to nije pravi problem. Problem je što su osjećaji prisutni i sljedeći dan. Stoga, ako ste se posvađali, nikada nemojte završiti dan a da se obitelj nije pomirila.“ Tako kaže papa Franjo.

Različiti i ujedinjeni

U knjizi Različiti i ujedinjeni pape Franje na temu međuljudskih odnosa i komunikacije, naučit ćete:

kako Bog gleda na odnose i komunicira s nama;

kako se nositi s problemima u obitelji;

zašto su odnosi važni.

Srž knjige su kateheze Svetog Oca o obitelji, održane tijekom audijencija srijedom. Predgovor je napisao nadbiskup Canterburyja Justin Welby, lider Anglikanske zajednice. Knjiga završava s jednim dosad neobjavljenim tekstom pape Franje, u kojem nam predstavlja evanđeosku zgodu o bogatom mladiću (usp. Mk 10, 17-27), do kojeg dopire Isusov pogled ljubavi. To je zapravo pogled na sve nas: ako ga prihvatimo, on nam omogućuje da druge gledamo s istinskom ljubavlju. To je početak vječnog života, raja, koji je prebivanje u ljubavi.

Knjiga je dio niza „razmjena darova“ (scambio dei doni) koji ima ekumenski značaj i želi označiti veze koje ujedinjuju kršćane raznih vjeroispovijesti u brojnim područjima vjerskoga i društvenoga života. To jedinstvo ukorijenjeno je u krštenju i zajedničkom ispovijedanju vjere u Boga koji je Trojstvo i ljubav. Prve dvije knjige iz ovog niza su: Molitva i Naša majka Zemlja.

Knjigu potražite tijekom svibnja u knjižarama i web knjižari Kršćanske sadašnjosti po 30 % nižoj cijeni (za 10,50 € odnosno 79,11 kn umjesto 15 € odnosno 113,02 kn).

Podjeli sadržaj