Pretraži u novostima

Nedjelja Božje riječi uz biblijska izdanja KS-a

- Kategorija : Novosti

Crkva će ove godine drugi put slaviti Nedjelju Božje riječi, koju je papa Franjo ustanovio 2019. apostolskim pismom Aperuit illis. Pismom je odredio da “treća nedjelja kroz godinu bude posvećena slavljenju, razmišljanju i širenju Božje riječi.“

Sveto pismo je Božja riječ. Često olako prelazimo preko ove drevne kršćanske istine, međutim, kad ispravno shvatimo tu činjenicu, uviđamo da je to ona živa riječ koja je “jurnula s nebesa” (Mudr 18, 15). Ona prodire “dotle da dijeli dušu i duh, zglobove i moždinu” (Heb 4, 12). Ona mijenja život.

Sveto pismo je riječ Božje ljubavi i spasenja za svakog čovjeka, i u njemu kršćani pronalaze nadahnuće za svoj život i prijeko potrebnu hranu duha. 

Crkva “na poseban način potiče sve Kristove vjernike [...] da čestim čitanjem božanskih Pisama izuče ‘najuzvišenije poznavanje Isusa Krista’ (Fil 3, 8). Jer ‘nepoznavanje Pisama jest nepoznavanje Krista’” (br. 133).

Draga prijateljice, dragi prijatelju: čitaš li Pismo? Rasteš li s njime? Imaš li ga u srcu? Danas nažalost mnogi katolici drže Bibliju samo na polici i rijetko im je u rukama. Mnogi je se boje. Mnogi su je zaboravili.

Ovo vrijeme, kad nam je svima potrebna utjeha i sigurnost, pravo je vrijeme da se više družimo s Božjom riječi.

Mnogima je Biblija možda i dosadna, ali to je samo znak da je nisu upoznali i zavoljeli. Mnogi je ne prepoznaju istinski kao riječ Božju.

No Bibliju je potrebno upoznavati, čitati, njome hraniti dušu, upravo je “žvakati” i s njom srasti, voljeti je i dopustiti da se riječ koja ulazi u onoga koji je čita začne u srcu, da poput sjemena klija i raste te donosi plod.

Stoga, otvorimo se toj riječi, iskoristimo ovo darovano vrijeme i doživimo Krista kroz Sveto pismo. Sv. Pavao kaže: “Blizu ti je Riječ, u ustima tvojim i u srcu tvome – to jest Riječ vjere koju propovijedamo” (Rim 10, 8); u današnje vrijeme nam je Riječ Božja blizu i možda dostupnija no ikad, a za to se brine i Kršćanska sadašnjost.

Podsjećamo vas na Bibliju online koju možete koristiti besplatno kad god to poželite!

Naše Biblije dostupne su u raznim izdanjima, formatima i uvezima, kao i džepnim inačicama te svatko može pronaći ponešto za sebe. 

„Prošetajte“ našom bibliotekom biblijskih izdanja, pogledajte koje su akcije u tijeku i odaberite nešto za sebe i svoje bližnje. Za naše najmlađe tu je i Biblija za mališane te niz drugih naslova s biblijskim primača u biblioteci Kana klub.

Neka nam Božja riječ bude blizu, da je čitamo, o njoj razmišljamo i mijenjamo svoj život po njoj!

Podjeli sadržaj