Pretraži u novostima

Obljetnica smrti Majke Terezije

- Kategorija : Novosti

Na dan 5. rujna obilježava se 25. obljetnica smrti Majke Terezije, katoličke redovnice čija će dobrotvorna djela zauvijek ostati zapamćena u povijesti svih kultura i civilizacija.

Njezin duh s nepresušnom požrtvovnošću, nesebičnošću, blagošću i usmjerenošću na druge i potrebite, a osobito djecu, ostat će na vječnu čast Katoličkoj Crkvi i kršćanskom naslijeđu u svijetu, a time i trajnim nadahnućem za buduće čine milosrđa i ljubavi.

 

Obilježavajući današnji dan podsjećamo naše pratitelje na izdanja iz pera same svete Majke Terezije, i iz pera drugih, koja nam mogu približiti njezin način razmišljanja, otvoriti nove putove i potaknuti na vlastita dobra djela, manja ili veća, u vlastitim okvirima.

Misli, anegdote, molitve zbirka je probranih duhovnih bisera, tek djelića velikoga duhovnog bogatstva koje nam je Majka Terezija ostavila u naslijeđe.

Križni put s razmišljanjima Majke Terezije vrijedan je izvor vjerskih i osobnih mudrosti kojima je naša svetica popločila svoj put prema Kristu:

“Ako pogledate križ, vidjet ćete kako su Isusove ruke raširene, jer  vas želi zagrliti. Glava mu je nagnuta, jer vas želi poljubiti. Srce mu  krvari, jer vas želi primiti u nj. Stoga, kada se osjećate sami i u  duhovnoj suhoći, pogledajte križ: bol, trpljenje, poniženje,  razočaranje, usamljenost, nisu drugo doli prigode za solidariziranje s nima koji se, poput vas, osjećaju sami, tužni ili napušteni.”

Za one koji žele prošetati njezinim životopisnim putevima, ovdje je Sveta Majka Terezija Renza Sale. Misli, molitve, životopisni podatci, primjeri i fotografije zgoda iz njezina života prikupljeni su u ovoj maloj knjižici.

Također ističemo Zraku Božje ljubavi u kojoj autor Lush Gjergji obrađuje misli Majke Terezije navodeći i njezine vlastite molitve.

 

Pregledajte i ostala naša izdanja, za koja se nadamo da će poslužiti kao poticaj za mnoga mala i veća djela milosrđa, u čast naše svete Majke Terezije.

 

 

Podjeli sadržaj