Pretraži u novostima

Riječ Božja i moć čovjeka

- Kategorija : Novosti

Riječ Božja i moć čovjeka naziv je teme kojom KS ove godine sudjeluje u Noći knjige, čija pak je glavna tema umjetna inteligencija, odnosno "Sanjaju li roboti električne knjige?".

Ovogodišnja nacionalna manifestacija koja promiče knjigu i čitanje, Noć knjige, bit će održana od 21. do 23. travnja u 254 grada i mjesta diljem Hrvatske.

Noć knjige i umjetna inteligencija - "Riječ Božja i moć čovjeka"

Knjige su izvanredna blagodat za sve ljude jer već tisućama godina prenose znanje i informacije. Bez njih civilizacijski napredak nije moguć.

Ipak, knjige imaju jednu manu – a to je da sporo prenose informacije.

Internet je riješio problem brzine razmjene informacija i otvorio mogućnosti za nove tehnologije poput umjetne inteligencije. To, međutim, nameće važna etička pitanja.

Načela po kojima se može pristupati tim pitanjima možemo pronaći u Bibliji i mnogim djelima kršćanske literature.

Popusti

Uz Noć knjige 2023., u akciji Riječ Božja i moć čovjeka za Vas pripremamo prigodne popuste koji će trajati i do 30. travnja!

  • Uz promo kod: eKNJIGA23 sve naše eKnjige snižene su do 30 %
  • Nova tiskana izdanja snižena su do 20 %
  • Izabrani naslovi sniženi su do 30 %

U povodu Noći knjige 2023., na temu umjetne inteligencije, radosno Vas pozivamo na susret s Tarasom Barščevskijem, autorom knjige Aktualne teme biblijske teologije. Susret će se održati u subotu, 22. travnja, u 12 sati u zagrebačkoj knjižari KS-a na adresi Kaptol 1, gdje ćemo s autorom razgovarati o navedenoj knjizi i vidovima njezine relevantnosti u suvremenom svijetu, s posebnim naglaskom na temu ovogodišnje Noći knjige.

Podjeli sadržaj