Mišljenje i djelovanje

O znanju, društvu i vrijednostima

Autori:

Nenad Malović
160,00 kn
s PDV-om

Autor je ovu knjigu napisao s jedne strane potaknut praćenjem aktualnih tema simpozija i diskusija filozofske i teološke akademske zajednice, a s druge strane iz vlastite potrebe da neke od tih tema osvijetli iz vlastite perspektive.

Podnaslov knjige O znanju, društvu i vrijednostima, sugerira tri tematske cjeline u okviru kojih su teme obrađene, a sam naslov Mišljenje i djelovanje ističe dvije osnovne vlastitosti čovjeka kao bića u kojemu su one nužno i eminentno povezane.

Pristup temama je filozofsko promišljanje, no autor je nastojao izbjeći „tvrdi govor profesionalne filozofije“ kako bi misao pretočena u riječi u jasnijem obliku pronašla put do onoga kruga čitatelja koji ne pripada uskom zboru akademskih filozofa.

U više tekstova predstavlja se misao Erica Voegelina, njemačko-američkog filozofa, politologa, povjesničara i, može se reći – budući da iz svojih razmišljanja ne isključuje Boga – teologa. Budući da se u knjizi donose tekstovi koji se mogu čitati po izboru, čitatelj će, već prema zanimanju, moći izabrati bilo koji tekst a da se nužno ne mora držati redoslijeda, što tekst čini pristupačnijim i prozračnijim. To se osobito odnose na tekstove koji razlažu misli spomenutoga filozofa i teologa Erica Voegelina.

Knjiga je izišla kao suizdanje Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Kršćanske sadašnjosti.

9103260
978-953-11-1044-0
Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Kršćanska sadašnjost
I. suizdanje, Zagreb
Tvrdi
2016.
17 x 24 cm; 200 str.
Izvan nizova
Teologija