Pjesme i molitve

Autori:

Ivo Stipičić
130,00 kn
s PDV-om

Knjigom pjesama i molitava Ivo Stipičić sažima svoje misli i osjećaje, svoja poetska i vjernička nadahnuća kojima ostavlja svjedočanstvo o vlastitoj poetici, etici, filozofiji i religioznosti.
Taj doktor filozofije, dominikanac i pastoralni radnik, koji je posljednja desetljeća djelovao u pastoralu biskupije Limburg, u nas je poznat ne samo po prijevodu 'Uvoda u kršćanstvo' današnjega pape Josepha Ratzingera, već je objavljivao svoje filozofske i teološke radove u našim časopisima, gdje je povremeno objavljivao i svoje refleksivne poetske tekstove.
U vlastitom izdanju izišla mu je 2003. godine knjige 'Jesenske brazde', a 2006. knjiga 'Paljetci i pabirci. Iz bogatih riznica znamenitih ljudi'.
'Pjesme i molitve sabrane u ovome svesku nastale su u različitim prigodama i životnim situacijama. Sve su one, doduše, izraz osobnog raspoloženja, ali su i odraz realnog stanja stvari, artikuliraju, drugim riječima, upitnost ne samo jednog ljudskog individuuma već i upitnost sudbine svih ljudskih bića bilo koje epohe ili sredine', piše autor, rođeni Bračanin (1934.), a sada umirovljeni pastoralni djelatnik Stipičić uvodeći čitatelja u ovu knjigu podijeljenu u dva velika dijela pjesama i molitava, odnosno petnaest manjih cjelina unutar ta dva temeljna određenja.

9360380
978-953-11-0566-8
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Meki
2010.
13,5 x 20 cm; 327 str.
Zrno