Budi bez svega, živote

sabrane pjesme

65,00 kn
s PDV-om

U „sabranim pjesmama“, kojima je zajednički naslov stih: Budi bez svega, živote, nalaze se dvije zbirke, objavljene u izdanju Kršćanske sadašnjosti: „Traganje za blizinama“ (1971.) i „Sabrani dani“ (1977.), ali i pjesme objavljene u časopisima Telegram, Marulić, Kana, Encyclopaedia moderna, Forum te u nekim antologijama. Upravo su te, po časopisima raštrkane pjesme i neke iz „Sabranih dana“, uvrštene ovdje u zbirku „Potajna izvorišta“ jer su sadržajno usklađene.

Riječ je o suvremenom poetskom izričaju, slobodna stiha i nenadanih provala značenja u kojima se zrcali mekoća, sjetnost, spoznajnost i, tek u pozadini i nenametljivo, odnos pun (vjerničke) nade. Zbog toga je ova poezija otvorena i bliska u isto vrijeme. To potvrđuje i sama autorica kada kaže: „Poezija je za mene bljesak spoznaje, amalgam misli i riječi, često važna podudarnost glasova, uvijek kristalizacija početnog impulsa. Neka bude skupljeno sve što je bilo razbacano“.

Knjiga je obogaćena autoričinim slikama koje nam daju još više uvida u njezin svijet mirne zauzetosti i zauzete mirnoće.

Autorica je magistrirala romanistiku, izučavala je slikarstvo i kiparstvo, a svojevremeno je djelovala i u Kršćanskoj sadašnjosti.

9360410
978-953-11-0923-9
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Meki, klapne
2015.
13,5 x 20 cm; 137 str.
Zrno