Pretraži u novostima

Akcijska ponuda liturgijskih izdanja uz Veliki tjedan za župe

- Kategorija : Novosti

Veliki tjedan spomen je na posljednje Isusove dane i liturgijsko uprisutnjenje njegovog vazmenog otajstva. Započinje Cvjetnicom – nedjeljom muke Gospodnje, a završava Uskrsom. Uz Veliki tjedan Kršćanska sadašnjost pripremila je akcijsku ponudu liturgijskih izdanja, prije svega za župnike i župe. 

Za korizmu, posebice za Veliki tjedan, brojnim pjevačima Muke Gospodina našega Isusa Krista, izvrsno će poslužiti četiri izdanja Muke koja su objavljena kao zasebni svesci u A4 formatu tako da će se njima korisno i praktično moći poslužiti i pjevači i zborovođe. Muke po Mateju, Marku, Luki i Ivanu donose koralni napjev, s time da su dodane mogućnosti za varijaciju zborskoga izvođenja. Na kraju svakoga sveska doneseni su prvi zborski dijelovi koji dolaze u tekstu, i to u tri moguća promjenjiva načina: A. Klobučara, I. Ocvirka i gregorijanskoga korala. Ukusno opremljena četiri sveska Muke objavljena su u ljubičastoj boji i sa simbolima pojedinog evanđelista na naslovnici. U sklopu ove akcijske ponude svako izdanje može se kupiti zasebno po cijeni od 24 kune.

Rimski misal: Veliki tjedan drugo je dorađeno pastoralno izdanje (2009.) u kojem su liturgija Velikog tjedna i Vazmenog trodnevlja sabrane u jednoj knjizi. Na 206 stranica ovo izdanje uključuje Red mise s narodom (Uvodni obredi, Služba riječi, Euharistijska služba, Euharistijska molitva...), Veliki tjedan (Cvjetnica: nedjelja Muke Gospodnje, Sveto vazmeno trodnevlje, Vazam: nedjelja uskrsnuća Gospodnjega, Vazmeno bdjenje u svetoj noći...), Dodatak: pjevani dijelovi. U sklopu ove ponude, izdanje je sniženo na 144 kune.

Rimski obrednik: Blagoslovi dopunjeno je izdanje (2007.) Blagoslova, liturgijske knjige neophodne u svakodnevnome pastoralu, a sadržava blagoslove, molitve, biblijska čitanja za različite prigode. U sklopu ove ponude stoji 342 kune.

Osim izdanja koja su već neko vrijeme u prodaji u knjižarama Kršćanske sadašnjosti, u ponudi je i novo izdanje Vazmenog hvalospjeva ili Exulteta po cijeni od 50 kuna. Riječ je o prastarom himnu uskrsnulom Spasitelju, koji se izvodi tijekom uskrsnog bdjenja na Veliku subotu. Sadržava snažne pohvale uskrsnulom Kristu, obogaćene zornim slikama koje nazočnim vjernicima pomažu shvatiti svu dubinu kršćanske objave i nit koja povezuje stara Pisma s osobom Isusa Krista.

Težnja za što savršenijim izvođenjem treba biti na srcu svakomu tko se sprema izvesti Exultet u uskrsnoj noći. Ovo izdanje sadržava dvije notacije Vazmenog hvalospjeva, klasičnu gregorijansku i suvremenu, kao i tekstove o Vazmenom bdjenju, hvalospjevu Exultet i njegovoj povijesti, analizu strukture hvalospjeva i njegovu glazbenu raščlambu.

Kako naručiti?

Prigodna liturgijska izdanja mogu se pronaći u knjižarama Kršćanske sadašnjosti u Zagrebu, Karlovcu, Mariji Bistrici, Osijeku, Zadru ili Splitu.

Osim u knjižarama i web knjižari, knjige Kršćanske sadašnjosti naručiti se mogu i:

1) telefonom: 01/6349-030; 01/6349-031 

2) elektroničkom poštom: ks-prodaja@ks.hr 

Podjeli sadržaj