Pretraži u novostima

Baština Benedikta XVI.

- Kategorija : Novosti

Na Silvestrovo prošle godine napustio nas je papa Benedikt XVI. Moglo bi se reći da je Benedikt XVI. bio jedan od najutjecajnijih lidera u modernoj povijesti, ali nadasve veliki teolog koji je svoj trag ostavio u pisanoj riječi. Bio je papa od 2005. do 2013. godine, a u povijest je ušao 11. veljače 2013., objavivši svoju ostavku na papinsku dužnost, postavši prvi papa koji je to učinio u skoro 600 godina.

Benedikt XVI. napisao je brojne knjige; ta djela daju uvid u njegovu teologiju i filozofiju, pružajući čitateljima jedinstvenu perspektivu o Katoličkoj Crkvi i njezinoj ulozi u svijetu.

Povodom smrti pape u miru Benedikta XVI. i skorašnje 10. godišnjice njegovog povijesnog odreknuća, pripremili smo brojna djela samog Benedikta XVI., kao i djela o njemu, na popustima i do 70 %.

Među njima izdvajamo nekoliko izdanja. Napisan jasnim i pristupačnim stilom, Uvod u kršćanstvo daje opsežan pregled središnjih vjerovanja i običaja Katoličke crkve. Kroz niz drugih naslova Benedikt XVI. pokriva širok raspon tema, od Božje naravi i važnosti molitve, do sakramenata i uloge Crkve u svijetu, nudeći jedinstvenu perspektivu vjere koja potiče na razmišljanje.

Knjiga Samo jedna Crkva donosi usporedne glasove pape Benedikta XVI. i pape Franje i zapravo je svjedočanstvo njihove prisne bliskosti i dubokog zajedništva u odanosti između dvojice papa.

Benedikt XVI. - Portret temeljit je i popularan životopis Josepha Ratzingera koja je izašla netom nakon njegovog izbora za papu. Autor svoje višedesetljetno prijateljevanje s Josephom Ratzingerom uobličuje u knjigu s puno pojedinosti i važnih trenutaka njegovog života.

Ova i brojna druga izdanja potražite u knjižarama KS-a i na našem web shopu na www.ks.hr/akcija.

Podjeli sadržaj