Pretraži u novostima

Predstavljena knjiga

- Kategorija : Novosti

U ponedjeljak 23. siječnja 2023. u Dvorani sv. Franje u Samostanu Svetoga Duha u Zagrebu, u organizaciji Kršćanske sadašnjosti i Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca, održano je predstavljanje knjige autora prof. dr. fra Ivana Karlića „Bogočovjek Isus Krist – 2. Mesija, Sin Božji i Spasitelj“.

O knjizi su govorili fra Ljudevit Anton Maračić i direktor Kršćanske sadašnjosti dr. sc. Stjepan Brebrić.

Fra Ljudevit je prikazao znanstveno djelovanje prof. dr. Karlića te se osvrnuo na svoju dugogodišnju suradnju s autorom kroz lektoriranje njegovih radova, istaknuvši da je djelo kapitalno izdanje Karlićevog znanstvenog rada i djelovanja. Naglasio je da se autor veoma brine za čistoću jezika i jasnoću izričaja, njegujući lagani stil izražavanja, a istaknuo je i fra Karlićev smisao za suradnju.

Dr. Brebrić je predstavio djelo i naglasio da se radi o iznimnom i recentnom domaćem znanstvenom i književnom stvaralaštvu. „Knjiga je impresivna po temeljitosti, preglednosti, sustavnosti i opsežnosti. Jasno je da se ova tematika na ovako sveobuhvatan, temeljit i sustavan način nije kod nas obradila ranije, ali i da ne postoji ni adekvatna komparacija u suvremenosti“, rekao je. Dodao je da je posebna vrijednost knjige u tome što se u njoj vodi računa o praktičnom značenju kristologije bez obzira na očekivano znanstveni pristup.

Na kraju predstavljanja prisutnima se obratio i prof. dr. Karlić, rekavši da je djelo dugo pripremao i osvrnuo se na posljednje tri godine intenzivnoga rada. Zahvalivši brojnim osobama koje su pratile nastanak njegovog djela, zaključio je: "Nadam se da će ova knjiga pomoći da bolje upoznamo Isusa Krista i da odgovornije živimo kao kršćani i vjernici."

Podjeli sadržaj