Kršćanski socijalni nauk

12,00 €
s PDV-om
Težina: 0.38 kg

Ova se knjiga, poznatog i u crkvenim i društvenim intelektualnim krugovima priznatog autora, ubraja u klasična djela na području socijalnog nauka Katoličke Crkve. U knjizi je autor uspio na temeljnim postavkama kršćanske socijalne misli graditi i dalje razvijati socijalni nauk Crkve. Kao izvrsni poznavatelj filozofije i teologije te gospodarstva, mogao je za svoje vrijeme aktualizirati socijalnu ponudu Crkve. Ova knjiga na znanstveno utemeljen, stilom i argumentacijama razumljiv način donosi osnovne postavke socijalnog nauka Crkve.

Ona jest pisana i prevođena na više jezika u drugoj polovini dvadesetog stoljeća i ima tema koje bi se danas mogle i drukčije obraditi jer živimo u vremenu i svijetu u kojem se događaju brze i često neočekivane promjene. Ima također novijih tematskih područja koja bi danas pronašla mjesto u toj knjizi. No, ta knjiga ima ono što najveći broj novijih djela o socijalnom nauku Crkve nemaju, a to su osnovne postavke koje ostaju i u promijenjenim crkvenim i društvenim prilikama suvremenog svijeta.

Kao takva postaje nezaobilaznim štivom svakome koga u Hrvatskoj na bilo koji način zanima socijalna misao kršćana i Crkve u svijetu.

9290720
978-953-11-0008-
Kršćanska sadašnjost u suizdanju s Centrom za promicanje socijalnog nauka Crkve Hrvatske biskupske konferencije, Zagreb
I. suizdanje, Zagreb
Meki
2005.
14 x 20; 320 str.
Priručnici

Možda će Vam se i ovo svidjeti