Biblija u prozi

Mojsijevo petoknjižje, prednji proroci i kasna Biblija

Autori:

Nikola Hohnjec
7,00 €
s PDV-om
Težina: 0.26 kg

Ova knjiga obuhvaća po svojem sadržaju i obliku gotovo cijelu starozavjetnu Bibliju. Usmjerena je na biblijsku prapovijest, početke zemlje i čovječanstva što se najviše čitalo i izlagalo. U njoj se uvažava teologija u prenošenju, svjedočanstvu, jednostavno  u naraciji o događajima, velikanima i posebno o Božjem vodstvu. Ne otkriva samo rast nego i mukotrpno probijanje.

Priručnik se dijeli na Mojsijevo petoknjižje kao privilegirani dio Staroga zavjeta. Zatim slijede povijesne knjige koje se ipak sabiru u skupinu prednjih proroka i druge skupine koje radije nazivaju "kasnom Biblijom". Ovdje postoji teološko djelo ljetopisaca. Tu su narativni, gotovo beletristički starozavjetni spisi, i konačno, zadnji povijesni spisi makabejske obitelji, odnosno hazmonejske dinastije u praskozorje Novog zavjeta.

Priručnik nudi uvod u ponajveći dio Starog zavjeta. Djelo svojim popisima upućuje na opširniju literaturu pojedinih biblijskih cjelina. Zato može poslužiti školskoj biblijskoj naobrazbi, ali i širokom vjerničkom krugu, zainteresiranom za biblijski sadržaj i kulturu.

9290640
978-953-151-482-8
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Meki
2002.
20,5 x 28; 96 str.
Priručnici
Teologija

Možda će Vam se i ovo svidjeti